DIY - Grodda självKöpte ekologiska mungbönor för att göra egna groddar!Först lät jag bönorna stå i vatten under en natt.Följande dag sköljde jag av bönorna och lät vattnet rinna av. Upprepade sköljningen två gånger under dagen.Efter ännu en dag hade de grott och då gjorde jag:Tadaaa! Två smarriga smörgåsar med groddar. Till hade jag hummus som jag gjort själv på: kikärtor, olivolja, gullök, salt, kummin och peppar.

Har en inte en sån superburk som den ovan finns det också andra trix, om en är sugen på att odla egna groddar. T.ex. går en tygbit bra att använda som sil till en vanlig glasburk!
 
22.09.2016 kl. 10:47

Min bästa huskurHar dragit på mig en hosta och för att lindra den gjorde jag idag min favorithuskur: Varm havremjölk med citronsaft och ingefära i. Superlätt och gott! Hjälper extra bra om en dricker ur sin bästa mugg ;) I mitt fall en gul med Lilla My på. Lilla My och gult, två av mina favoriter.
20.09.2016 kl. 11:13

Påslakan till bäddmadrassen...En sak som stört både mig och N på sistone är att vakna mitt i natten eller på morgonen av att lakanet korvat sig så att bäddmadrassen kommit fram. Men nu är det slut på korvandet! För idag tog jag fram symaskinen och sydde av två lakan ett påslakan till bäddmadrassen.Körde ett varv med overlocken också för att få det riktigt stadigt och bra.
14.09.2016 kl. 17:15

Måndagspyssel

Såg nyligen på tv en fin äppeltorkställning gjord av trä och blompinnar. Gjorde idag min och N:s egna version av fanerlådor och bambugrillpinnar. Sånt vi hade hemma och det blev riktigt bra. Extra nöjd med vardagsrumsbordet som torkplats! Äpplena har N fått av en kollega som odlat dem själv.

Tidigare när jag torkat äpplen har jag hängt dem i snören. Men snören skär superlätt sönder äppelskivorna när de hänger så det här med pinnar funkar mycket bättre.
 
05.09.2016 kl. 20:29Milla. Jag sparar bilder på gamla hus, rensar bland mina saker, äter veganskt, cyklar och bygger dockskåp.

Hej och välkommen!

Tidszon: En timme efter Finland.Start