SnyggburkenEn burk jag hittade på ett loppis nångång 2008...Och en till likadan som jag hittade på ett loppis förra veckan.De skiljer sig lite i storlek men hur fina är de inte??? Glasburkarna kan stå både snett och rakt. För de har en botten på två ställen.

Nämnde en av burkarna här (klicka) igår när jag skrev en uppdatering om mitt köpstopp...

Om en plastbantar och vill köpa saker på lösvikt hellre än i förpackning rekommenderar jag loppis för att hitta snygga glasburkar till sin mat. Att ha mat i glasburkar är också svinbra om en vill motarbeta ohyra i sitt skafferi och skydda mat från att ohyra sprider sig. Vill en prova på köpstopp och ändå få tag i glasburkar kan en köpa mat som kommer på glasburk. T.ex. Surkål. Surkål är nyttigt och gott. Burkarna ovan kommer jag ha lääänge så ångrar inte att jag fuskat med mitt köpstopp. Hade hellre stöttat ett annat loppis men det är ok. Begagnat är iaf bättre än nytt.Denna köpte jag också förra veckan. Har som bäst rapsolja i den. Snygg tycker jag!

Filten i bakgrunden är en av dem jag köpte tidigare i höst och skrivit om här.

03.10.2016 kl. 14:05

Köpstopp: September

Bild på ett likadant dockskåp som jag köpte i augusti. (klicka) Fast mitt har tre våningar.

I augusti lovade jag mig själv att vara köpfri i ett helt år. Hur tror ni september gick? Det gick inte alls bra. Jag har köpt flera saker.

I torsdags när jag var på stan för att hämta ut medicin var jag så less på att va sjuk att jag lät mig gå med min syster på loppis. Som en tröst.

Köpte en liten japansk bok från 2006 med bilder över olika hem i Stockholm (bilderna ovan)... En onödig grej. Men fin och mysig att ha och bläddra i. En glasburk att förvara mat i och en glaskanna att t.ex. ha hemgjord dressing i kom också med mig hem... Men det är inte bara när jag varit sjuk som jag köpt saker. I september har jag även köpt: lådor att förvara viktiga papper i (skall visa när jag städat mitt skrivbord), en muminmugg (flytten), förvaringslådor till hallen och lerkrukor.

Det låter kanske med mitt köpstopp som om jag haft ett loppis/köpberoende som jag vill få bukt på. Men så är det inte. Jag ser köpstopp mest som en bra grej, ett sätt att spara pengar, miljö och plats på och ett sätt att visa sig själv att en klarar sig utan att köpa. För en kan skapa och hitta istället. Även om jag misslyckats och köpt saker i september så har jag tänkt till mer än vanligt med mina köp och absolut lärt mig något. Nu kan oktober bara bli ännu bättre.

02.10.2016 kl. 17:44Milla. Jag sparar bilder på gamla hus, rensar bland mina saker, äter veganskt, cyklar och bygger dockskåp.

Hej och välkommen!

Tidszon: En timme efter Finland.Start