Mina smycken

Nåt jag rensat bland ofta och väldigt sällan får eller skaffar mera av är smycken. Så har inte så många. Men tillräckligt för att fortfarande kunna rensa och det är precis vad jag gjorde idag.Delade in mina smycken i kategorier för att bättre se vad jag ville ha kvar.
 
 1. Ge bort.
 2. Mumin.
 3. Örhängen.
 4. Klockor och klockarmband.
 5. Hårgrejer.
 6. Fråga lillasyster om hon vill ha.
 7. Kalevalasmycken.
 8. Pins.
 9. Minnen.
 10. Ringar.
 11. Silver- och guldhallsband.Mitt gamla smyckeskrin med en speldosa och ballerina hamnade också i ge-bort-högen. Köpte smyckeskrinet en höst när jag bodde i England, en höst jag inte alls tyckte om och som smyckeskrinet tyvärr förknippats med. Bilden är från 2012.Istället blev dessa kryddlådor mitt nya smyckeskrin. Fick lådorna av en syster för kanske ett halvår sen. Hon hade haft dem ett tag och jag tyckte och tycker så mycket om dem. Men har inte vetat vad jag skulle ha dem till förrän nu. Alla kryddnamn blir som kodnamn till mina smycken.Att jag inte ville ha lådorna som kryddlådor är för att de inte har plats i vårt kök. Dessutom är lådorna väldigt robusta, med stora springor. Skulle jag ha kryddor i dem borde nästan kryddorna va i en annan burk i lådorna och då försvinner liksom hela vitsen med dem tycker jag. Jag la gamla tygnäsdukar i botten på varje låda så att grejerna skulle ha något mjukt att vila på.Avslutar med bilder på mina ringar: De två första har jag gjort själv en gång när jag gick en kurs i silversmide. Ja, jag har sågat, filat, lött och svettats. Tycker mest om den med den gröna stenen! Men vet tyvärr inte vad det är för sten. Min tredje ring köpte jag på en julmarknad i samma veva som jag gick silversmideskursen. Den är handgjord och var dyr men jag köpte den ändå för att jag visste hur mycket jobb som låg bakom och så tyckte jag om den såklart. Min fjärde ring är också en silverring men med en hund. Har fått den av en syster som antagligen hittat den på loppis. Rolig och påminner om Bouli, en terrier som var en del av min familj fram tills att jag var 22. Bilder från 2012.

Har min vigselring också men den visar jag kanske en annan gång. Och så har jag en ring som jag sparat hos mina föräldrar så att den inte skulle komma bort. Måste ta hand om den nästa gång jag är där!
 
13.10.2016 kl. 16:03

Saker mår bäst där de gör nytta, gör de inte nytta hos mig kan de flyttaJag i mitt proppfulla rum när jag var 18 år.

Varför min besatthet med materialla tings vara eller icke vara?

Jo. För att när jag var liten blev jag lärd att ALLT skulle sparas. Saker kunde va bra att ha. Saker kunde bli värdefulla. En skulle ångra sig om en gjorde sig av med saker. Presenter får en absolut inte göra sig av med, det är bara något en inte gör. Min mardröm var att alla mina saker skulle brinna upp. Vilken katastrof! Eller?

Jag tror inte att en mår bra av att spara allt: en hittar, får, och skapar eller lägger alldeles för högt värde på materiella ting. En behöver inte spara allt! Om en skall spara allt får en inte plats för nya saker. Det viktigaste av allt: nuet.

När jag var 20 år och började reflektera över sakers varande tänkte jag: nu är mina saker hos mig, sen är de hos någon annan och andra saker kommer till mig och så går allt runt... Saker mår bäst där de gör nytta, gör de inte nytta hos mig kan de flytta.

Det har jag lärt mig som vuxen. När en har ansvar för sitt eget liv är en vuxen tycker jag. Jag blev vuxen när jag flyttade hemifrån. Det är tio år sen nu och en av de bästa sakerna jag lärt mig under dessa år är att jag mår bra av att inte spara allt. Jag kan ha ångrat något som jag gjort mig av med men i det stora hela är det som småpotatis: snart glömt. Livet nu är så mycket viktigare än det som varit.

Det tog superlänge innan jag började slänga saker som jag själv skapat. Men nu har jag kommit till det stadiet att jag kan göra mig av med saker jag sytt, ritat eller målat. Det känns bara bra. Saker som tar ens energi kan en lika bra göra sig av med. Det är ett faktum att halvfärdiga saker som jag tappat gnistan för och saker jag inte har plats för tar energi. Jag mår heller inte bra av saker som påminner om något dåligt eller om människor jag inte tycker om och jag sparar dem inte. I ett kaos syns inte de saker som jag mår bra av och därför sparar jag inte längre på allt.

04.10.2016 kl. 18:17

Spara?För att komma i från det sentimentala när en rensar har jag ett knep. Fråga dig själv: Hade jag velat ha denna om jag hittade den på loppis nu?

Jag tyckte jätte mycket om prydnadsfiguren ovan när jag var liten och har sparat den just därför. Men nu har den åkt, tillsammans med en massa annat. Senaste helgen körde jag och N fyra lådor med: leksaker, köksredskap, prydnadssaker, böcker och en stor sopsäck med: kläder, skor och gosedjur till loppis. Skönt att bli av med allt!
13.09.2016 kl. 18:05

(Drama) queen

Att tänka på vad saker betydde för mig när jag var liten kan göra det svårt att skiljas från dem när jag rensar. Så eftersom jag vill rensa tänker jag istället på vad saker betyder för mig nu. Är de inte i närheten av de saker som är mina viktigaste just nu kan de lika bra gå vidare.

Fotade kronorna ovan idag innan jag la dem i en låda med grejer som skall doneras till loppis.
07.09.2016 kl. 15:58Milla. Jag sparar bilder på gamla hus, rensar bland mina saker, äter veganskt, cyklar och bygger dockskåp.

Hej och välkommen!

Tidszon: En timme efter Finland.Start