Påslakan till bäddmadrassen...En sak som stört både mig och N på sistone är att vakna mitt i natten eller på morgonen av att lakanet korvat sig så att bäddmadrassen kommit fram. Men nu är det slut på korvandet! För idag tog jag fram symaskinen och sydde av två lakan ett påslakan till bäddmadrassen.Körde ett varv med overlocken också för att få det riktigt stadigt och bra.
14.09.2016 kl. 17:15

Spara?För att komma i från det sentimentala när en rensar har jag ett knep. Fråga dig själv: Hade jag velat ha denna om jag hittade den på loppis nu?

Jag tyckte jätte mycket om prydnadsfiguren ovan när jag var liten och har sparat den just därför. Men nu har den åkt, tillsammans med en massa annat. Senaste helgen körde jag och N fyra lådor med: leksaker, köksredskap, prydnadssaker, böcker och en stor sopsäck med: kläder, skor och gosedjur till loppis. Skönt att bli av med allt!
13.09.2016 kl. 18:05

Saker jag sålt på sistone1. Fåtölj, Shake, tillverkad av Lundby 1972. Pall, tillverkad av Lundby 1972.

2. Lundby.3. Fåtölj, Pop, tillverkad av Lundby 1972. Pall tillverkad av Lundby 1971.4. Soffa och fåtölj tillverkad av Lundby mellan 1950 och 1970.

Rensar bland mina dockskåpsmöbler och gör mig av med saker i skala 1:16. Vill fokusera på skala 1:12, tycker den skalan är lättare och roligare att jobba med, för att den är aningen större än 1:16.
12.09.2016 kl. 13:27

Hus v. 36

Torsby. Tycker om bilderna på köket med ljusgråa väggar och mysigaste spisen. Fint!Ett eget litet krypin, ens egna lilla Härbre. <3. Vansbro. Påminner mig om denna video.
Ser framför mig hur någon lik Pettson bott i detta hus med en hund eller katt. Jag älskar köket! Blir glad av gult. Och spisen på vinden. <3. Pålsträsk. Byggt 1935.

Avslutar med bilder på detta, ett gammalt missionshus på 250 kvm byggt 1919. Det runda fönstret, tornet och trägolv. Och sängen... <3. Eksjö.

Samlar bilder på mysiga hus i väntan på att själv bo i ett.
11.09.2016 kl. 22:37

StatusjobbHej jag har ett nytt jobb! Från att tidigare haft sovmorgnar med fria förmiddagar stiger jag nu upp när det fortfarande är mörkt. Jobbar som ledsagare två timmar om morgnarna med början 06:45 och trivs. Jag har jobbat som avlösare i två år och passat barn med funktionshinder för att avlasta familjerna till dem. Nu jobbar jag som ledsagare till en vuxen samtidigt som jag fortsätter som avlösare och mina andra jobb... Att jobba med och för människors hälsa är nåt av det finaste och viktigaste en kan göra tycker jag.

Fotograferade bilden ovan med telefonen i morse på väg till nya jobbet. Tycker om att jag korsar en park på vägen. Tanken på promenaden får mig att må bra och jag kommer mig upp om morgnarna. Sen vet jag också att om jag behöver kan jag gott sova lite till efter jobbet, eller ta en tupplur senare på dan :)
09.09.2016 kl. 08:22

(Drama) queen

Att tänka på vad saker betydde för mig när jag var liten kan göra det svårt att skiljas från dem när jag rensar. Så eftersom jag vill rensa tänker jag istället på vad saker betyder för mig nu. Är de inte i närheten av de saker som är mina viktigaste just nu kan de lika bra gå vidare.

Fotade kronorna ovan idag innan jag la dem i en låda med grejer som skall doneras till loppis.
07.09.2016 kl. 15:58

Måndagspyssel

Såg nyligen på tv en fin äppeltorkställning gjord av trä och blompinnar. Gjorde idag min och N:s egna version av fanerlådor och bambugrillpinnar. Sånt vi hade hemma och det blev riktigt bra. Extra nöjd med vardagsrumsbordet som torkplats! Äpplena har N fått av en kollega som odlat dem själv.

Tidigare när jag torkat äpplen har jag hängt dem i snören. Men snören skär superlätt sönder äppelskivorna när de hänger så det här med pinnar funkar mycket bättre.
 
05.09.2016 kl. 20:29

Hejdå kaniner, katter och björnar...Sålde i helgen mina sista figurer, från Sylvanian Families, som jag en gång samlat på mig. Hela sju originalförpackningar som har legat i en låda hos mina föräldrar i flera år har jag äntligen tagit hand om, gett ett annat liv (förhoppningsvis kärt) och det är så skönt. Dessutom har mina föräldrar fått liiite mera plats. Skönt.
04.09.2016 kl. 21:54

Fredagspizza


 

Vegansk kyckling, champinjon, rödlök, paprika, spenat och oliver!

Firade fredagen och en bra jobbrelaterad grej med pizza. Kollade sen slutet på ett tv-program om hackers och om all information stora företag som Google och Macintosh samlar på sig. Tillgångar som vi inte kan veta konsekventerna av. För att saker förändras. Det som kan vara ok att dela med sig idag kan vara förödande imorgon... Hade velat se hela programmet från början (la inte på minnet varken kanal eller vad det hette) men var för trött. Det verkade nyttigt iaf så hoppas att många såg det. Nu skall jag sova. God natt!

02.09.2016 kl. 22:21

Sprillans nya lurarHittade dessa märkeshörlurar slängda i vårt soprum. Fullt fungerande. Inte ens en repa har de.

Äcklig värld vi lever i.
02.09.2016 kl. 14:04

Lövånger

Spisen i köket. Trägolvet på vinden. Sovalkoven (där det, två bilder upp, står ett skrivbord). Rejäla dörrar på vinden. Gamla radiatorer (element). Terassen. Växthuset...

För vitt men annars tycker jag så mycket om detta hus. Jag skulle ta bort spaljen till vindstrappan (sex bilder upp), måla om, göra om badrummet, bygga en bastu på gården... Sen skulle jag stortrivas. Perfekt för två. Hökmark, 380 000 kr.

Jag kommer inte att flytta till Lövånger och jag kommer inte att flytta någonstans än på ett braaaaaaaa tag. Men en dag ska jag och N bort härifrån, långt bort från hets och oljud.
02.09.2016 kl. 09:51

Loppisbesöket...Gick idag på en loppisrunda med en syster även om jag har köpstopp.

Vet inte om det berodde på mitt köpstopp eller vad det var men hittade så mycket fint idag. Som dockskåpet ovan, med finaste 50-tals kylskåpet (hade velat torka rent huset på damm för att se hela ordentligt), och flera fina klänningar som jag passade på att prova. Fotograferade två favoritklänningar med min telefon.Köpstoppet gick bra. Tills jag hittade två stycken superfina filtar i bomull. En vit för 40 kr och en grå för 30 kr och det blev två köp. N och jag har velat ha en filt till vår soffa och letat överallt sen i somras men inte hittat någon (endera har de varit för dyra, rutiga, gjorda i syntet eller ylle). Förrän nu och jag trotsade mitt köpstopp. Men det är okej, det är också okej att det blev två filtar, så fina och billiga och begagnade och i bomull som de var. I fortsättningen bör jag dock undvika loppis...
31.08.2016 kl. 22:13

Ratatas höstlistaMin bild från 2010.

Beskriv din kommande höst i tre ord.
Mysig
Fullbokad
Långsam

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016?
Alla blommorna jag tog hem och planterade om. En resa till föräldrarna och en road trip med svärföräldrarna och N.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Bästa: Att jag har öppnat ett hussparkonto.
Sämsta: Vet inte.

Hur höstmyser du?
Gör detta recept och har sojagrädde till:

7 dl sojamjölk (Havremjölk går också men föredrar soja)
1,5 dl socker
1,25 dl vetemjöl
6 matskedar kakao
Lite salt
Lite vaniljsocker

Rör ner allt i en kastrull. Kokar och rör om tills jag får den tjocklek jag vill ha på min Chokladpudding!

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Livet bland kvarkens söner och döttrar, av H. R . A. Sjöberg.

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
Ha bekväma skor.
Promenera mycket.
Skriv listor och bocka av.

Hur ser din höstoutfit ut?
Svart med keps.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Gå långa promenader! Gå och cykla över huvudtaget mycket.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
Göra egen havremjölk och bli ännu bättre på engelska.

Topp tre favoritdrycker i höst?
Varmchoklad
Vatten
Havremjölk

Vad är den höstigaste maträtten?
Potatismos, gryta med stekt kål och svamp!

Var hänger du helst under helgen?
Hemma.

Hur förbereder du dig för vintern?
Städar och fixar här hemma så att det skall vara trevligt att va inne.

30.08.2016 kl. 19:15

Söndagsloppis

Går igenom gamla dockskåpsgrejer och gör mig av med sånt jag inte vill ha. Sålde idag bland annat en gammal dockskåpsvåg i metall, med en höjd på 40 mm. Nöjd!

Jag har förresten köpstopp sen snart två veckor tillbaka. Har antagit en utmaning med min vän och hens syster och skall inte köpa något på ett år. Med undantag mat och andra nödvändigheter. Samt saker som gynnar ens skapande.

Misslyckades med utmaningen redan igår... Tackade ja till ett Dallas dockskåp (Lundby) i tre våningar för 100 kr. Men kom sen på att eftersom det är i skrikande behov av renovering kom det ju under punkten undantag och skapande. Ärligt.

Visar dockskåpet en annan gång! Nu skall jag sova. God natt!
28.08.2016 kl. 21:12

Gult är fult. Eller?

Hus 1. Linneryd. Byggår: 1790. 1790! :O :D Älskar spisen i köket, sju bilder upp. Åh Pippigult!

Hus 2. En banvaktsstuga i Tjörnarp (Skåne). Byggd 1858. Kakelugnen på sista bilden: hjärta.

En dag ska jag bo i ett hus. Tills dess utbyter jag länkar till söta hus med en syster och drömmer mig bort.

26.08.2016 kl. 20:31