Katastrof

30.09.2016 kl. 12:50

Denna gång räckte inte havremjölk med ingefära. Istället har jag spenderat en mindre förmögenhet på medicin och läkarbesök.

Jag hostar. Hostar slem. Får andnöd och ont. Virus är läkarnas svar. Blodet och alla värden är bra. Det är bara att stå ut. Men jag står inte ut.

Var till en vårdcentral och blev undersökt av en sjuksköterska i söndags. Jag var totalt utmattad av hostan och hade knappt sovit något på tre nätter. På vårdcentralen undersökte de mig för att sen be mig gå hem. Kom tillbaka om det blir värre. Sjukvården i ett nötskal. Det funkar inte som det är nu svarade jag och krävde medicin. Till sist kom en läkare och undersökte mig. Jag fick receptbelagd medicin.

Men medicinen hjälpte mig inte. På onsdagen hostade jag så att jag spydde och igår togs alla prover på mig en tredje gång. På vårdcentralen lyssnade de på mina lungor och kollade mitt blod. Igen hittade de inget. Jag hade varit på akuten natten innan utan att få hjälp för där fanns ingen läkare som kunde skriva ut medicin?? Men nu lyssnade de och jag fick hjälp.

Jag har fått en sån astmagrej som en andas in i för att vidga luftrören och en drogklassad hostmedicin. Allt för att bli frisk. Hoppas jag blir frisk snart för börjar va riktigt less på att va sjuk.

Någon annnan som hostat tills ni spytt?