Köpstopp: September

02.10.2016 kl. 17:44

Bild på ett likadant dockskåp som jag köpte i augusti. (klicka) Fast mitt har tre våningar.

I augusti lovade jag mig själv att vara köpfri i ett helt år. Hur tror ni september gick? Det gick inte alls bra. Jag har köpt flera saker.

I torsdags när jag var på stan för att hämta ut medicin var jag så less på att va sjuk att jag lät mig gå med min syster på loppis. Som en tröst.

Köpte en liten japansk bok från 2006 med bilder över olika hem i Stockholm (bilderna ovan)... En onödig grej. Men fin och mysig att ha och bläddra i. En glasburk att förvara mat i och en glaskanna att t.ex. ha hemgjord dressing i kom också med mig hem... Men det är inte bara när jag varit sjuk som jag köpt saker. I september har jag även köpt: lådor att förvara viktiga papper i (skall visa när jag städat mitt skrivbord), en muminmugg (flytten), förvaringslådor till hallen och lerkrukor.

Det låter kanske med mitt köpstopp som om jag haft ett loppis/köpberoende som jag vill få bukt på. Men så är det inte. Jag ser köpstopp mest som en bra grej, ett sätt att spara pengar, miljö och plats på och ett sätt att visa sig själv att en klarar sig utan att köpa. För en kan skapa och hitta istället. Även om jag misslyckats och köpt saker i september så har jag tänkt till mer än vanligt med mina köp och absolut lärt mig något. Nu kan oktober bara bli ännu bättre.