Mina smycken

13.10.2016 kl. 16:03
Nåt jag rensat bland ofta och väldigt sällan får eller skaffar mera av är smycken. Så har inte så många. Men tillräckligt för att fortfarande kunna rensa och det är precis vad jag gjorde idag.Delade in mina smycken i kategorier för att bättre se vad jag ville ha kvar.
 
 1. Ge bort.
 2. Mumin.
 3. Örhängen.
 4. Klockor och klockarmband.
 5. Hårgrejer.
 6. Fråga lillasyster om hon vill ha.
 7. Kalevalasmycken.
 8. Pins.
 9. Minnen.
 10. Ringar.
 11. Silver- och guldhallsband.Mitt gamla smyckeskrin med en speldosa och ballerina hamnade också i ge-bort-högen. Köpte smyckeskrinet en höst när jag bodde i England, en höst jag inte alls tyckte om och som smyckeskrinet tyvärr förknippats med. Bilden är från 2012.Istället blev dessa kryddlådor mitt nya smyckeskrin. Fick lådorna av en syster för kanske ett halvår sen. Hon hade haft dem ett tag och jag tyckte och tycker så mycket om dem. Men har inte vetat vad jag skulle ha dem till förrän nu. Alla kryddnamn blir som kodnamn till mina smycken.Att jag inte ville ha lådorna som kryddlådor är för att de inte har plats i vårt kök. Dessutom är lådorna väldigt robusta, med stora springor. Skulle jag ha kryddor i dem borde nästan kryddorna va i en annan burk i lådorna och då försvinner liksom hela vitsen med dem tycker jag. Jag la gamla tygnäsdukar i botten på varje låda så att grejerna skulle ha något mjukt att vila på.Avslutar med bilder på mina ringar: De två första har jag gjort själv en gång när jag gick en kurs i silversmide. Ja, jag har sågat, filat, lött och svettats. Tycker mest om den med den gröna stenen! Men vet tyvärr inte vad det är för sten. Min tredje ring köpte jag på en julmarknad i samma veva som jag gick silversmideskursen. Den är handgjord och var dyr men jag köpte den ändå för att jag visste hur mycket jobb som låg bakom och så tyckte jag om den såklart. Min fjärde ring är också en silverring men med en hund. Har fått den av en syster som antagligen hittat den på loppis. Rolig och påminner om Bouli, en terrier som var en del av min familj fram tills att jag var 22. Bilder från 2012.

Har min vigselring också men den visar jag kanske en annan gång. Och så har jag en ring som jag sparat hos mina föräldrar så att den inte skulle komma bort. Måste ta hand om den nästa gång jag är där!
 
Kommentarer (2)
Hundringen är från källarloppiset under vikingpizzerian i borgå, kostade 2-3 euro. Kommer ihåg att Eva var med (det var hon som gillade den), så det måste ha varit våren 06 :D
Jonni13.10.16 kl. 22:06
Ojoj :D Haha alltså jag fatta int alls först för läste hundringen som i hundra :D men bra då vet jag! + för Borgå :)
14.10.16 12:43
Och om du inte vill ha örhänget med mintgröna ihoplänkade plattor tar jag det gärna, momma köpte det åt mig innan jag hade hål i öronen :S
Jonni13.10.16 kl. 22:12
Du får det! :)
14.10.16 12:50